Framtidens stad är tät och utan bilar

Alexander Ståhle, stadsbyggnadsforskare, KTH

Bostadskrisen i Sverige är akut och många städer planerar för en snabb expansion de närmaste åren. Men hur ska städerna byggas? Hur vill människor bo egentligen?  Alexander Ståhle har forskat kring detta i många år, är en populär talare och ofta anlitad rådgivare kring hur man bäst bygger framtidens stad. En tydlig slutsats av hans forskning är att människor vill bo i en tät och kompakt stad. Han ser också en klar trend att bilarna får en mindre roll i takt med att städer utvecklas. Alexander Ståhle pekar också i intervjun ut några svenska städer som han tycker tänker rätt vad gäller stadsplanering.

  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 27 January 2016
  • Intervjuare: Pontus Herin
  • Längd: 10:29

Relaterade videor