När statsförvaltningen inte hänger med

Elin Wihlborg. Professor i statsvetenskap. Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI), Linköpings universitet

Bredband, hållbarhet, urbanisering. Det är bara några exempel på kraftfulla trender som förändrar det svenska samhället i grunden. Samtidigt lever våra politiska strukturer och förvaltning kvar sedan århundranden. Vad betyder det för samhället och politikens möjligheter att styra? Det är frågor som Elin Wihlborg försöker förstå och problematisera med sin forskning. Hon och hennes kollegor har gjort studier bland annat kommuner och landsting. De analyserar hur och vilka styrmedel som kan fungera för att nå övergripande mål, som till exempel ett hållbart samhälle. Och det är långt ifrån säkert att pengar alltid är det viktigaste styrmedlet, förklarar hon i samtalet.

  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 7 August 2014
  • Intervjuare: Pontus Herin
  • Längd: 12:12

Relaterade videor