• javisst_men

    Otroligt distraherande med “Climate change” rullande på golvet. Förstörde en annars utmärkt intervju. Varför?

Klimatmötena gör visst nytta

Björn-Ola Linnér. Professor på Centrum för klimatpolitisk forskning, Linköpings Universitet.

Björn-Ola Linnér har varit på plats på samtliga stora klimatmöten under de senaste femton åren. Han har därmed nära följt det politiska spelet mellan länder och samtidigt forskat kring de här uppmärksammade mötenas verkliga resultat. En viktig slutsats är att de här mötena inte är så resultatlösa och meningslösa som de ofta framställs i media. Här förklarar han varför. I intervjun berättar han också vilka länder som är bromsklossar, behovet av en kontrollapparat, varför han vill skrota Kyotoavtalet och lanserar begreppet ”anarkipussel”.  Björn-Ola Linnér är professor på Centrum för klimatpolitisk forskning där det bedrivs tvärvetenskaplig forskning kring miljöfrågor, hållbarhet och klimatförändringar.

  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 26 April 2013
  • Intervjuare: Pontus Herin
  • Längd: 25:10

Relaterade videor