Kinas gröna, globala ambitioner

Kina får ofta kritik för bristande ambitioner på miljöområdet, både på hemmaplan och i samband med globala klimatmöten. När landet nu vill koppla ihop landet med övriga världen genom sitt gigantiska infrastrukturprojekt, Belt and Road Initative, finns hållbarhetsfrågorna högt upp på agendan. Men är det ett spel för gallerierna? Eller är Kinas ambitioner äkta? Karl Hallding, Senior Research Fellow på Stockholm Environment Institute, ger sitt perspektiv på hur gröna Kinas globala planer egentligen är.
Det här är den första intervjun av sex i Fjärde Uppgiftens intervjuserie i samarbete med Utrikespolitiska Institutet och Stockholm Observatory for Global China
  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 29 November 2019
  • Intervjuare: Viking Bohman
  • Längd: 10:23

Relaterade videor