”Internet of things” nästa digitala revolution

Paul Davidsson, Professor i datavetenskap, Malmö Universitet

Att internet har förändrat världen råder det lite tvivel om. Nu kommer nästa revolution, nämligen när våra saker kopplas ihop med varandra. Om några år spås 100 miljarder prylar kunna prata med varandra vilket kan påverka mänskligheten mer än internet i sig, menar Paul Davidsson. Hans forskargrupp tittar just på kopplingen mellan teknik och människa och hur nya tekniker påverkar våra beteenden. I samtalet pekar han bland annat på att våra hus snabbt blir smartare och hur självkörande bilar snabbt slår igenom. ”Men allra mest är det industrin som kommer förändras med den nya tekniken”, förklarar han.

 

  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 26 June 2018
  • Intervjuare: Pontus Herin
  • Längd: 13:58

Relaterade videor