Analyserar klimatet med ”big data”

Markku Rummukainen, professor i klimatologi, Lunds Universitet

Som medverkande i FN:s vetenskapliga klimatpanel och en flitig deltagare på globala miljökonferenser har Markku Rummukainen blivit en av Sveriges mest kända klimatforskare. I forskningsvardagen vid Lunds universitet ägnar han sig åt att hantera och analysera gigantiska datamängder för att upptäcka hur människan påverkar klimatet. I samtalet med Fjärde Uppgiften förklarar han varför det numera inte råder något tvivel om att klimatet förändras och att människan är den huvudsakliga orsaken. Han berättar också om utmaningarna för att vända den negativa trenden och varför det stora klimatmötet i Paris ifjol med rätta pekas ut som en stor framgång.

  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 2 April 2016
  • Intervjuare: Pontus Herin
  • Längd: 8:37

Relaterade videor