Terrorismens drivkrafter

Mats Fridlund. Professor i industrialiseringens historia, Aalto-universitetet och Universitetslektor i vetenskapsteori, Göteborgs universitet.

Terrorism har alltid funnits men också utvecklats i lika stor mån som människan själv. Motiven bakom terrordåd har växlat över tid och sedan 30 år är vi i en fas där olika former av religiös terrorism är dominerande. Innan det härjade en nyvänstervåg. Men också terrorismens metoder förändras där moderna vapen och användningen av medial uppmärksamhet spelar en allt större roll. Som forskare kring terrorismens drivkrafter har Mats Fridlund ägnat mycket arbete åt att förstå kopplingarna mellan terrorism och samhället i övrigt. I samtalet berättar han också om hur han ser att terrorismen kan komma att förändras i framtiden.

  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 19 December 2013
  • Intervjuare: Ponts Herin
  • Längd: 18:01

Relaterade videor