Forskning blir politik i Palestinakonflikten

Anders Persson, Doktor i statsvetenskap, Linnéuniversitetet

Ingen konflikt i världen är så laddad, får så mycket uppmärksamhet och väcker så mycket känslor som den ständigt pågående mellan Israel och Palestina. Som forskare tvingas Anders Persson ständigt stå ut med att grupper från båda sidorna försöker använda hans argument och texter i egna syften. Det är ett bekymmer som man måste leva med, förklarar han i samtalet med Fjärde Uppgiften där han även förklarar varför både palestinier och israeler blivit allt mer radikala de senaste åren. I samtalet berättar han även om Hamas ofta militanta politik och terrormetoder samt pekar ut de viktigaste faktorerna för att få till en lösning.

  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 20 August 2015
  • Intervjuare: Pontus Herin
  • Längd: 10:56

Relaterade videor