Så har mobiltelefonerna förändrat oss

Alexandra Weilenmann. Docent vid Institutionen för tillämpad ITGöteborgs Universitet.

Mycket av Alexandra Weilenmanns forskning sker ute på fältet. Hon vill nämligen se och förstå hur människor använder sina mobiltelefoner i verkliga situationer. Det kan vara unga människor som sitter på ett kafé men också i andra situationer som i jaktlaget eller bland markarbetarna på en flygplats. I intervjun berättar Alexandra om hur hon menar att mobiltelefonerna förändrat vårt sätt att vara och interagera med andra. Hon berättar också hur forskningen går till och vad hon tror kommer bli framtidens viktiga forskningsområden kring just mobiltelefoner.

  • Twittra på Twitter Tipsa på Facebook Lyssna på iTunes
  • Datum: 18 July 2013
  • Intervjuare: Pontus Herin
  • Längd: 15:11

Relaterade videor